Москва не е изненадана от плановете на Европейския съюз (ЕС) да

...
Москва не е изненадана от плановете на Европейския съюз (ЕС) да
Коментари Харесай

Русия не е изненадана от новите санкции на ЕС

Москва не е сюрпризирана от проектите на Европейския съюз  (ЕС) да вкара нов пакет от наказания против Русия. Това съобщи в понеделник съветският външен министър Сергей Лавров по време на визитата си в Хавана, оповестява " Интерфакс ".

" Отдавна не се учудваме, че Европейски Съюз живее собствен личен живот, не се грижи за благосъстоянието на жителите на своите страни, а за това да бъде в крайник със Съединени американски щати в антируската нервност, отговори той на въпрос какво мисли за новия пакет от наказания на Европейски Съюз Сега, съдейки по развиването на обстановката, Съединените щати губят шампионата на Европейски Съюз в тази русофобска акция. Нека историята сложи всичко на мястото си, а жителите на страните членки на Европейски Съюз сами да си създадат изводите кого са довели на власт ", ​​каза министърът.
 Европейски Съюз стяга глобите против Русия след гибелта на Навални Обновена
Европейски Съюз стяга глобите против Русия след гибелта на Навални

Съюзът е напът да одобри своя 13-и санкционен пакет

Припомняме, че по-рано в понеделник, ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че чака 13-ият пакет от антируски наказания да бъде утвърден до 24 февруари.

Европейският съюз би трябвало " най-малкото да затегне " глобите против Русия след гибелта на Алексей Навални, защото " полумерките " не са задоволителни, с цел да спрат съветския президент Владимир Путин. Това съобщи министърът на външните работи на Литва Габриелиус Ландсбергис.

" Ако Украйна падне, на всички им е пределно ясно: ние ще бъдем идващите. Путин няма желание да спре, той не би могъл да спре ", предизвести той преди срещата на външните министри на Европейски Съюз в Брюксел, на която ще участва и вдовицата на съветския опозиционер.

Навални - най-страшният вътрешен съперник на Путин, умря в петък в арктическата наказателна колония " Полярен вълк ", където излежаваше 30-годишна присъда.
 Алексей Навални мъртъв
Алексей Навални мъртъв

Причината за гибелта му е неразбираема

На собствен ред немският външен министър Аналена Бербок разгласи, че Европейският съюз е напът да одобри своя 13-ти пакет от наказания против Русия , който ще бъде ориентиран към бранша на дроновете.

Нейното изказване също бе направено преди срещата на външните министри от Европейски Съюз и дава сигнал за съгласувани старания за стягане на рестриктивните мерки върху технологиите, които биха могли да укрепят военния потенциал на Русия.

Бербок разкри, че санкционният пакет е съвсем финализиран и ще бъде разискван сред външните министри на Съюза.

" Видяхме бруталната мощ, с която съветският президент репресира личните си жители, които излизат на улиците, с цел да стачкуват за независимост, или пишат за това във вестниците ", уточни Бербок. " Ще предложим нови наказания поради гибелта на Алексей Навални ".

" Страните членки на Европейски Съюз сигурно ще предложат наказания против виновните, удостовери и висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външната политика и сигурността Жозеп Борел. Основният отговорник е самият Путин. Можем да отслабим институционалната конструкция на пенитенциарната система в Русия ", означи той, като уточни кого Европейски Съюз ще добави към листата си с лица, подложени на заледяване на активи и възбрана за пътешестване. Не забравяйте обаче кой е същинският отговорник за гибелта на Навални, настоя въпреки всичко Борел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР